Prajitura cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, rom, ciocolata topita, unt si pesmet.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 140 g zahar pudra
  • 140 g rom
  • 180 g ciocolata topita
  • 140 g unt prsoaspat
  • 2 linguri cu varf de pesmet fin
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca untul, zaharul si galbenusurile adaugate unul cate unul, pana se obtine o crema ; se toarna romul si ciocolata topita (trebuie sa fie calduta), apoi se adauga pesmetul si se amesteca bine.  La sfarsit se pun incet cele 6 albusuri batute spuma. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia si se coace la foc potrivit. Cand s-a racat, se taie in trei parti egale pe lungul tavii. Cele trei fasii obtinute se ung cu frisca sau cu o crema, dupa gust. Se aseaza una peste alta.


Se taie bucati dreptunghiulare.

Alte retete recomandate:

Prajitura Kardinal

Prajitura cu branza si cacao

Prajitura cu mac

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa