Prajitura cu ciocolata si espresso

Untul se bate bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se adauga ouale una cate una. Se adauga apoi faina, praful de copt, cafeaua, alu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 dg unt
  • 180 dg zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 dl de cafea expresso
  • 100 g ciocolata cubulete
  • 100 g alune macinate
  • Glazura
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cafea expresso
  • 2 linguri de cafea-lichior de cafea

Mod de preparare

Untul se bate bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se adauga ouale una cate una. Se adauga apoi faina, praful de copt, cafeaua, alunele si se amesteca bine. La sfarsit se adauga cubuletele de ciocolata si se amesteca repede. Aluatul se intinde intr-o tava tapetata cu unt si se coace la foc potrivit la temperatura de 180-200 de grade Celsius timp de 20-25 de minute pana se rumeneste. Se amesteca zaharul pudra cu cafeau si lichiorul de cafea. Dupa ce s-a copt si s-a racit se toarna peste prajitura. Se obtin aproximativ 20 de bucati.

Alte retete simple recomandate:

Dulceata de mure

Dulceata de smochine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii