Se amesteca 75 ml. apa, 25 g cacao, 115 g ciocolata si se pun pe foc sa se lege, apoi se lasa la racit. Se adauga 6 linguri smantana, 2 linguri esent
Se amesteca 75 ml. apa, 25 g cacao, 115 g ciocolata si se pun pe foc sa se lege, apoi se lasa la racit. Se adauga 6 linguri smantana, 2 linguri esenta menta, si esenta vanilie. Se amesteca 1 3/4 masura zahar si 250 gr unt si 4 oua. Separat se amesteca 3 masuri faina cu 2,5 lingurite praf copt
Peste amestecul de unt se adauga alternativ faina si crema de ciocolata. Se toarna amestecul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce se scoate si se raceste se toarna un strat gros de glazura.
Glazura: Se pun pe foc, mai mult sa se incalzeasca. 100 gr unt, lapte, cacao. Se iau si se adauga zahar pudra 150 grame. Se poate coace in tva rotunda va iesi un tort foarte inalt. Se poate taia in doua si umple cu o crema de cacao sau ciocolata.
Se lasa un timp la rece, iar apoi se serveste la desert.
Alte retete recomandate:
Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdalePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura