Prajitura cu cirese si piscoturi

Prajitura cu cirese si piscoturi nu este deloc greu de pregatit, este delicioasa si o puteti pregati si sub forma de tort. Acest desert cu cirese este foarte rapid si usor de preparat, seamana cu o reteta de tiramisu cu cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. piscoturi
  • 2 cutii mascarpone
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 140 zahar
  • 600 gr. cirese
  • 200 ml. suc de portocale.

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga cele 2 cutii de mascarpone si albusurile batute spuma. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si se aseaza piscoturile care se insiropeaza cu suc de portocale.

Se pune un strat de crema. Se acopera cu cirese. Alt strat de crema, piscoturi, crema, cirese, crema si deasupra alt strat de piscoturi.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece cateva ore (2-3). Se scoate din tava.

Se bate frisca cu 2 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se imbraca prajitura in frisca. Se decoreaza cu sos de ciocolata si de cirese.

Pofta buna! Reteta de prajitura cu cirese si piscoturi a fost propusa de Ilinca pe forum culinar.ro


Pastrati prajitura cu cirese si piscoturi la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...