Prajitura cu cocos

BLATUL Se bat ouale cu zaharul pana se face o pasta omogena, apoi se adauga faina si aromele. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT: 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina arome(zahar vanilinat
  • esenta de rom)
  • CREMA: 500 ml lapte
  • 4-5 linguri cacao
  • o cana zahar
  • esenta de rom
  • o lingurita de margarina
  • fulgi din nuca de cocos

Mod de preparare

BLATUL

Se bat ouale cu zaharul pana se face o pasta omogena, apoi se adauga faina si aromele. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se baga in cuptorul incins 20-30 min

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

CREMA

Jumatate din lapte se pune la foc intr-o cratita, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaua si zaharul apoi se pune peste laptele care fierbe. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin apoi se pune margarina,dupa ce mai fierbe putin se da la racit.

Dupa ce blatul s-a racit se taie cubulete. Cubuletele se "arunca" in vasul cu sirop(crema) si se scot repede (de preferat cu o spumiera)dupa care se "tavalesc" prin nuca de cocos.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de caise

Gem de caise
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise