Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 1/2 lingurita de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri budinca de frisca
  • 2oo gr. nuca de cocos
  • 150 gr. zahar
  • 400 ml. frisca
  • Esenta de cocos:
  • 100 gr. nuca de cocos
  • 50-70 ml. de apa
  • 50 gr. zahar
  • Mai avem nevoie de:
  • 300 gr. visine fara samburi congelate si bine scurse de zeama
  • 100 gr. zahar
  • 2 lingurite de coniac
  • Decor:
  • nuca de cocos
  • visine intregi

Mod de preparare

*Pregatim foile asa:

1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.

2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.

3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.

4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.

5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.

6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.

*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:

1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.

2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.

3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.

*Pregatim crema de cocos asa:

1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.

3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.

4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.

*Pregatim visinele asa:

1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.

2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.

3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.

*Asamblare:

1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.

2.La fel procedam cu restul foilor.

3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.

4.Decoram cu visine intregi.

Pofta mare tuturor!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii