Prajitura cu crant

Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua. Crema: laptele, faina si zaharul se fierb la foc mic, amestecand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Crema: 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 4-5 linguri faina
  • 250 g margarina
  • esenta de vanilie
  • Crant: 1 cana zahar
  • 1 cana nuca

Mod de preparare

Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua.

Crema: laptele, faina si zaharul se fierb la foc mic, amestecandu-se continuu, dupa care se pune margarina si esenta de vanilie.

Crantul: se caramelizeaza zaharul, se adauga nuca si se rastoarna pe un fund de lemn ud. Dupa racire se marunteste.

Se asambleaza: o parte din blat-crema-blat-crema-crant.
Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...