Se pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se incorporeaza in aluat cele
Se pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se incorporeaza in aluat cele doua oua si uleiul. Se adauga un praf de sare si zaharul vanilat si se framanta bine. Se lasa la dospit o jumatate de ora, timp in care se pregateste crema. Se pune pe foc laptele ramas, impreuna cu o cana de zahar. Se adauga treptat doua linguri de faina, amestecand bine, pana cand crema incepe sa se ingroase. Separat, se amesteca smantana cu mierea si cu lichiorul de cocos. Acest amestec se incorporeaza in crema racita.
Din aluatul dospit se formeaza doua foi care se coc pe rand intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se intinde crema pe una dintre foi, iar cealalta se asaza deasupra. Prajitura se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fulgi de migdale.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii