Prajitura cu crema

Prajitura cu crema este o reteta deosebita si foarte simpla. Pentru a prepara reteta de prajtura cu crema, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina, cacao, zahar, praf de copt, albusuri, galbenusuri, margarina, esenta de rom.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 1 pachet margarina
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Aceasta prajitura cu crema de oua este un pic complexa dar delicioas. Se separa albusurile de galbenus si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga zaharul si galbenusurile. Se pune si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Apoi se rastoarna compozitia intr-o tava si se pune la cuptor. Se separa alte 5 oua.

Albusurile se bat cu mixerul si se adauga 300 g zahar treptat, pana se intaresc. Cand blatul prajiturii este pe jumatate copt, se scoate tava din cuptor si se adauga albusurile peste blat, dupa care tava este introdusa din nou la cuptor. Cand s-a intarit bezeaua, se scoate tava si se lasa la racit.

Cele 5 galbenusuri se amesteca cu un pachet de margarina, apoi se adauga 200 g zahar pudra, 2 linguri de cacao si esenta de rom


Dupa ce blatul cu bezea s-a racit, se aseaza crema peste bezea si se rade ciocolata.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu capsuni

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca