Prajitura cu crema este o reteta deosebita si foarte simpla. Pentru a prepara reteta de prajtura cu crema, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina, cacao, zahar, praf de copt, albusuri, galbenusuri, margarina, esenta de rom.
Aceasta prajitura cu crema de oua este un pic complexa dar delicioas. Se separa albusurile de galbenus si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga zaharul si galbenusurile. Se pune si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Apoi se rastoarna compozitia intr-o tava si se pune la cuptor. Se separa alte 5 oua.
Albusurile se bat cu mixerul si se adauga 300 g zahar treptat, pana se intaresc. Cand blatul prajiturii este pe jumatate copt, se scoate tava din cuptor si se adauga albusurile peste blat, dupa care tava este introdusa din nou la cuptor. Cand s-a intarit bezeaua, se scoate tava si se lasa la racit.
Cele 5 galbenusuri se amesteca cu un pachet de margarina, apoi se adauga 200 g zahar pudra, 2 linguri de cacao si esenta de rom
Dupa ce blatul cu bezea s-a racit, se aseaza crema peste bezea si se rade ciocolata.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu branza de vaci
Prajitura cu capsuni
Tiramisu
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii