Prajitura cu crema de branza

Se framanta faina cu margarina, smantana, drojdia, zaharul si cele 2 oua. Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca 30 de minute. Intre timp, se trece pr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 150 gr margarina
  • 2 linguri de smantana
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 50 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar tos
  • 2 linguri de gris
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se framanta faina cu margarina, smantana, drojdia, zaharul si cele 2 oua. Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca 30 de minute. Intre timp, se trece prin sita branza de vaci, se amesteca bine cu zaharul tos, untul, galbenusurile, grisul si coaja rasa de lamaie. Se intinde aluatul intr-o tava, se presara cu pesmet si se intinde peste el crema de branza. Se netezeste si se unge deasupra cu smantana, dupa care se introduce in cuptorul incalzit. Se coace timp de 40-45 de minute.


Se serveste prajitura pudrata cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Prajitura snikers Prajitura televizor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca