Prajitura cu crema de cafea

Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta un aluat care se lasa 24

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g miere
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 kg faina
  • 1 lingurita zeama de lamiie; Crema: 3
  • galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • ¾ pahar cafea concentrata strecurata si racita
  • 400 g unt

Mod de preparare

Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta un aluat care se lasa 24 de ore sa creasca. Se imparte in cinci parti egale, din fiecare intinzindu-se cite o foaie subtire care se coace pe rind intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei sau unt. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cafeaua, se pune la foc amestecind neincetat pina cind compozitia incepe sa se ingroase. Se ia de la foc, se adauga untul si se freaca pina cind crema este aproape rece. Fiecare foaie se unge cu un strat de crema, se asaza una peste alta, se acopera cu un strat de crema si se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare nu prea mari.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide