Prajitura cu crema de cafea

Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta un aluat care se lasa 24

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g miere
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 kg faina
  • 1 lingurita zeama de lamiie; Crema: 3
  • galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • ¾ pahar cafea concentrata strecurata si racita
  • 400 g unt

Mod de preparare

Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta un aluat care se lasa 24 de ore sa creasca. Se imparte in cinci parti egale, din fiecare intinzindu-se cite o foaie subtire care se coace pe rind intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei sau unt. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cafeaua, se pune la foc amestecind neincetat pina cind compozitia incepe sa se ingroase. Se ia de la foc, se adauga untul si se freaca pina cind crema este aproape rece. Fiecare foaie se unge cu un strat de crema, se asaza una peste alta, se acopera cu un strat de crema si se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare nu prea mari.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca