Prajitura cu crema de ciocolata

Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de copt, coaja de lamiie si galb

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 160 g zahar
  • 160 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamiie; Crema: 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 5 lingurite cafea concentrata
  • 100 g nuci prajite si taiate; Glazura: 100 g ciocolata
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de copt, coaja de lamiie si galbenusurile. Se amesteca totul cu grija pina ce se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Pentru crema se ia untul, se freaca spuma cu zaharul pudra si cele 2 galbenusuri. La urma se adauga cafeaua concentrata si cele 100 g nuci prajite si taiate, amestecate bine cu o lingura. Aceasta crema se intinde peste baltul copt si racit. Deasupra peste crema se face o glazura din 100 g ciocolata topita in care se adauga 50 g unt. Se intinde uniform, cind glazura nu este foarte fierbinte.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...