Prajitura cu crema de ciocolata

1. Untul se freaca cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa. 2. Ciocolata se topeste intr-o cratita cu 2 linguri de ulei, se ia de pe foc si se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi pandispan
  • 700 gr ciocolata menaj (am folosit ciocolata menaj neagra
  • 70% cacao)
  • 2 pachete unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

1. Untul se freaca cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa.

2. Ciocolata se topeste intr-o cratita cu 2 linguri de ulei, se ia de pe foc si se incorporeaza spuma de unt.

3. Se pune crema pe prima foaie, se intinde bine se pune o alta foaie peste, si se repeta operatiunile pana la ultima care se unge si aceasta.

4. Se da la rece si se lasa pana cand crema de ciocolata este complet intarita, dupa care se taie.

Prajitura aceasta poate fi facuta in orice anotimp si poate fi servita chiar si pe plaja, pentru ca untul cu ciocolata nu se altereaza ca alte creme.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu crema de ciocolata a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata gasiti aici:

Prajitura cu ciocolata si menta ,

Prajitura cu crema de ciocolata ,

Tort de ciocolata .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!