Prajitura cu crema de lapte si cocos

Prajitura cu crema de lapte si cocos este absolut deliciosa. Blatul pufos se potriveste perfect cu crema de lapte cu aroma intensa de cocos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  •  
  • Crema:
  • 670 ml de lapte
  • 70 g amidon de porumb
  • 3 linguri de zahar
  • 70 g ciocolata neagra cu crema de cocos
  • 2 linguri cacao
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 100 g nuca de cocos pentru lapte
  •  
  • Glazura:
  • 1 ciocolata cu crema de caramel (100 g)
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, , faina si praful de copt.
Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.


Crema:
Laptele il fierbem cu 100 g nuca de cocos, apoi il strecuram.
Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul, cacaoa si amidonul de porumb. Restul de la pte, 570 ml il punem intr-o cratita, adaugam ciocolata cu crema de cocos pe care o rupem bucatele si incalzim la foc mic pana da in clocot. Apoi adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat adaugam nuca de cocos in crema si lasam sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand crema de lapte.
Blatul il taiem in 2 sau in 3 (in cate putem). Eu l-am taiat in 2, umplem prajitura cu crema de lapte.


Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu uleiul la bain marie, apoi o intindem repede peste prajitura. Am ornat prajitura cu ciocolata alba cu cocos, cu putina crema pe care am lasat-o si nuca de cocos.
Prajitura se pune in frigider.

Pofta buna!

Aceasta reteta de prajitura a fost propusa de: http://retetealina.blogspot.ro/


Pastrati prajitura cu crema de lapte si cocos la frigider pana in momentul servirii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca