Prajitura cu dovleac

1.Se rade dovleacul si impreuna cu zaharul se pun in tigaia cu ulei (4-5 linguri) si se calesc impreuna; 2.Se amesteca untul cu margarina, se adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 75 g margarina
  • 1 pahar smantana
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 1 1/2 dovleac
  • 150 g zahar
  • ulei

Mod de preparare

1.Se rade dovleacul si impreuna cu zaharul se pun in tigaia cu ulei (4-5 linguri) si se calesc impreuna;

2.Se amesteca untul cu margarina, se adauga paharul de smantana, oul si faina. Se puna aluatul obtinut 5-10 minute la rece. Se imparte in 2 parti.

3.Se unge si tapeteaza tava ;

4.Se intinde fiecare foaie in asa fel incat sa aiba forma dreptunghiulara. Se pune pe fiecare bucata umplutura de dovleac putin racita si se ruleaza.

5.Se coace in cuptor preincalzit , la 180*C , timp de 20 minute.

6.Se scoate si se lasa putin la racit, apoi se pudreaza cu zahar praf.


Rece se taie felii mai groase. Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...