Prajitura cu dovleac si malai este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 1 cana piure de dovleac.
Prajitura cu dovleac si malai este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de prajitura se separa prima data ouale. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, malaiul, piureul de dovleac, coaja de portocala, romul si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit se incorporeaza putin cate putin, albusurile batute spuma, amestecand cu delicatete pentru a iesi o prajitura aerata si pufoasa.
Va rezulta un aluat mai moale, ca la chec.
Se coace 40 minute, in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Piureul de dovleac se obține prin calirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si se evapora toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul.
Pentru a obtine pudra fina de malai, acesta se macina cu rasnita de cafea.
Prajitura cu dovleac si malai se serveste rece, cu frisca aromatizata cu scortisoara.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii