Intr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, coaja rasa de la
Intr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, coaja rasa de la lamaie si se adauga peste galbenusuri, omogenizandu-se. Se toarna compozitia intr-o tava, unsa in prealabil cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar, se pune nuca macinata si se amesteca bine. Dupa ce a fost scoasa din cuptor, prajitura din tava se unge deasupra cu dulceata de caise, apoi se toarna spuma de albusuri si se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute, la foc potrivit.
Se lasa la racit, se taie felii si se serveste ca desert.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere
O reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj