Prajitura cu fistic

Prajitura cu fistic este un dulce care se face rapid, este delicios si se consuma la fel de repede. Aceasta reteta de prajitura este foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 3 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura bicarbonat stins
  • faina cat cuprinde
  • colorant verde
  • Ingrediente crema:
  • 3 galbenusuri
  • 170 gr zahar
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 gr fistic
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 gr unt
  • esenta de vanilie
  • esenta de fistic
  • Ingrediente glazura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • colorant verde

Mod de preparare

Mod de preparare foi:

Se amesteca toate ingredientele in ordinea data si se framanta un aluat nelipicios si elastic.
Se taie in 4 parti egale.
Masuram dosul unei tavi,dupa care decupam 4 bucati de hartie de copt pe care intindem aluatul. Coacem pe rand foile cca8 min.

Mod de preparare crema:

Laptele cu un cubulet de unt si esenta de vanilie se pune la incalzit.
Adaugam amidonul. Laptele incalzit se adauga in fir subtire peste compozitia de galbenusuri. Amestecul se transfera in craticioara 
Galbenusurile le amestecam cu zaharul.Peste amestec adaugam 3 lg din lapte. se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Fisticul se macina fin.
Se adauga la budinca fierbinte.
Se amesteca bine si se adauga esenta de fistic si 1 vf de scobitoare de colorant verde.
Untul se amesteca cu zaharul pudra pana ajunge la o consistenta spumoasa.
Se adauga amestecul cu fistic lingura cu lingura amestecand energic ,dar cu grija.
Montam prajitura astfel:foaie-crema,foaie-crema,foaie-crema,foaie.

Mod de preparare glazura:

Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe baie de abur cu frisca si colorantul pana se topeste.
Se pune peste prajitura si se lasa la rece 20 min inainte de portionare.

p.s:
prajitura se lasa la rece minim 12 ore inainte de a se taia.


Prajitura cu fistic se serveste rece, alaturi de o cafea aromata.

Reteta de prajitura cu fistic a fost propusa pe forumul Culinar.ro de raducristina.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca