Prajitura cu foi cu nuca si crema de lime

Bunatati de Paste

Portii
17
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • esenta de vanilie
  • Foi:
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lime
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aprox 700 g faina
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 7 linguri amidon
  • 200 g mascarpone
  • 2 lime
  • esenta de vanilie
  • 1 cutie compot de fructe

Mod de preparare

Foile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata.

Intr-un bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de la 1/2 lime. Treptat punem faina amestecand cu o lingura pentru inceput, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute.

Scoatem aluatul si il impartim in 4 bucati egale, fiecare bucata o intindem pe masa presarata cu faina si o mutam apoi cu ajutorul sucitorului pe dosul tavii de aragaz. Coacem pe rand foile la foc potrivit pantru cateva minute, apoi le lasam la racit.

Crema: Intr-un bol batem galbensurile cu putin lapte, adaugam amidonul, amestecam pana ce este bine omogenizat. Turnam amestecul peste laptele fierbinte amestecand continuu.

Punem pe foc potrivit amestecand continuu cu un tel pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam zeama de la lime si coaja daca dorim, esenta de vanilie si amestecam bine. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Intr-un vas mixam mascarponele, adaugam treptat crema racita mixand la viteza mica pana ce se omogenizeaza bine.

Adaugam in crema fructele scurse bine si amestecam cu o spatula.

Ansamblare: In tava in care am copt foile adaugam prima foaie, apoi crema si tot asa pana terminam cu ultima foaie. Apasam usor si adaugam ceva greu deasupra si dam la frigider peste noapte. A doua zi se poate portiona.

Se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca