Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie

Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie este un delicios desert. Pentru a face aceasta reteta de prajitura cu foi va trebuie faina, smantana si lapte praf.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 g smantana/iaurt
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (aprox. 800-900 g)
  • Crema
  • 7 linguri faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 700 ml lapte
  • coaja si zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie este un delicios desert. Pentru a face aceasta reteta de prajitura se topeste mai intai zaharul intr-o cratita pana devine maroniu, apoi se stinge cu o cana de apa fierbinte si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul complet. Untul se amesteca cu oul, smantana/iaurtul si siropul de zahar ars. Apoi se omogenizeaza bine cu faina si praful de copt. Aluatul se imparte in patru si se intind patru foi. Foile se vor coace pe spatele tavii.

Trecem apoi la pregatirea cremei. Faina se amesteca cu laptele si se pun pe foc pana se ingroasa compozitia, apoi se lasa la racit.Daca e nevoie,se mai adauga faina sau amidon. Untul se amesteca cu zaharul si se adauga compozitiei anterioare. Se pune si zeama si coaja de lamaie. Se monteaza prajitura alternandu-se foile cu crema.


Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie se serveste taiata cubulete dupa ce a stat un pic la rece.
Pentru aceasta reteta sunt utile tavile antiadezive Calve de la Kitchen Shop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca