Prajitura cu foi si gem acrisor

Se bat ouale cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet, esenta de vanilie si la urma presari faina "in ploaie" s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 20 ml de lapte dulce
  • 200ml ulei
  • 200 gr
  • zahar
  • sare
  • 1 lingurita bicaronat
  • otet 700 gr. faina
  • 800 gr. de gem acrisor
  • 3 lingurite de zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet, esenta de vanilie si la urma presari faina "in ploaie" se amesteca pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, apoi se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare parte pe dosul tavii si apoi se pune la coacere timp de 10 minute. Dupa ce se coc se aseaza una peste alta cu o foaie alba intre ele, sa se inmoaie. Se lasa asa sa se raceasca, dupa care se umpe cu gem, iar peste foaia de deasupra se presara zaharul pudra. Se tine la racoare pana a doua zi apoi se taie bucatele.
Se serveste ca atare sau cu ceai, suc sau lapte.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...