Prajitura cu frisca

Se freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5 galbenusuri si zaharul. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati alternativ si treptat laptel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentreu aluat
  • 50 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 200 m lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 6-7 linguri lapte
  • 250 g zahar
  • 2linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 150 g nuca de cocos
  • Pentru ornat
  • 300ml frisca

Mod de preparare

Se freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5

galbenusuri si zaharul.

Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati alternativ si treptat laptele, faina si praful de copt, care s-a stins cu zeama de lamaie.

Se adauga albusurile batute spuma.

Amestecati prin rasturnare.

Se toarnea compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si coaceti-o la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, taiati-o in patrate.

Pentru crema, puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si cacaoa.

Dupa ce a clocotit, luati vasul de pe foc si adaugati

margarina. In aceasta crema scufundati fiecare bucata de

prajitura, astfel incat mijlocul sa ramana galben si doar

suprafata sa fie trasa in crema.

Asezati fiecare bucata pe o farfurie, pe un strat de miez de cocos ras.

Se lasa prajiturile sa se raceasca si apoi se pune pe fiecare bucata frisca ornata frumos.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca