Prajitura cu frisca si ciocolata

Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri de ou
  • 14 dg zahar brun
  • 1 dl lapte
  • 10 dg faina
  • 1 dl frisca
  • 5 dg unt
  • 10 dg ciocolata

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius iar apoi se bat cele 4 albusuri. Se adauga 14 dg zahar brun si se continua spumarea pana aceasta se intareste. Apoi se adauga foarte usor 1 dl de frisca si se siteaza 10 dg faina. Se toarna aluatul in tava cu unt si faina, se intinde bine , se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la copt cam 20 de minute pana cand marginile se rumenesc. A nu se lasa foarte mult la cuptor pentru ca se prinde foarte repede. Inainte de a se raci se taie marginile dupa care se taie in bucati de dimensiunea 8x3centimetri. Se inlatura partile mai putin frumoase iar restul bucatilor de prajitura se apropie una de alta. In final se adauga untul la ciocolata menaj si se topesc impreuna dupa reteta „Desertului de martipan cu miere”. O parte din aceasta se introduce in saculet de plastic pentru decor si se fac dungi pe prajitura. Crema ramasa se intinde pe prajiturile scoase anterior peste care se pun bucatile de prajitura dungate. Cei care prefera prajiturile mai crocante, le mai pot introduce la cuptor putin. Daca se doreste o prajitura mai putin solida se poate adauga la aluat si frisca care inainte se bate. A nu se pastra la frigider. Din ingredientele de mai sus se obtin 20 de bucati de prajitura.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine

Turta dulce

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din somon

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat,...

Chiftelute din somon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca