Prajitura cu frisca si cirese

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu miezul de nuca si cu zaharul. Albusurile se bat foarte bine cu telul sau cu mixerul

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de miez de nuca macinat
  • o lingura de otet
  • o Iingurita de praf de copt
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru crema:
  • 300 g frisca
  • 2 lingurite de lichior de fructe
  • 100 g stafide
  • o jumatate de cana cu miez de nuca macinat
  • o jumatate de cana cu cirese din compot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu miezul de nuca si cu zaharul. Albusurile se bat foarte bine cu telul sau cu mixerul, adaugandu-se faina in ploaie. Se stinge praful de copt in otet si se adauga peste albusuri. Galbenusurile se incorporeaza si ele in albusurile batute si se da aluatul la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Blatul racit se taie in trei felii.

Pentru crema, se amesteca o jumatate din cantitatea de frisca batuta cu ciresele si cu stafidele. Se adauga lichiorul de fructe si se amesteca bine. Crema se intinde in mod egal pe fiecare dintre feliile de blat si se presara deasupra miez de nuca. Feliile cu crema se suprapun si se imbraca prajitura in frisca ramasa. Se orneaza cu cirese din compot si cu stafide.

Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de mure

Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de...

Prajitura cu crema de mure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca