Prajitura cu fructe

Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Adaugam la

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g fidea
  • jumatate de lingurita sare
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 200 ml smantana
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g stafide
  • 1 lingura gris
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 400 g ananas de la conserva
  • mandarine de la conserva si visine fara samburi
  • 1 pachet foetaj cu 6 foi
  • Pentru coacere:
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat.

Adaugam la amestecul obtinut smantana, branza, stafidele si grisul. Condimentam cu coaja rasa de lamaie. Adaugam fideaua si fructele taiate in bucati mici. Batem spuma albusurile si incorporam incet zaharul ramas. Adaugam la amestecul obtinut anterior cu grija. Ungem cu ulei un vas rezistent termic, il presaram cu pesmet si pozitionam in el 3 foi de foetaj pe care le stropim cu putin ulei si pesmet. Turnam umplutura deasupra si o nivelam. Acoperim cu restul foilor unse cu ulei si presarate cu pesmet.

Coacem 50 de minute la cuptor la foc mediu. Inainte de servire lasam 20 de minute la racit. La servire presaram cu zahar pudra.
Alte retete recomandate

Prajitura cu caise

Placinta cu mere

Gem de caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei si bacon

Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac...

Tarta cu dovlecei si bacon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca