Prajitura cu fructe

Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Adaugam la

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g fidea
  • jumatate de lingurita sare
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 200 ml smantana
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g stafide
  • 1 lingura gris
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 400 g ananas de la conserva
  • mandarine de la conserva si visine fara samburi
  • 1 pachet foetaj cu 6 foi
  • Pentru coacere:
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat.

Adaugam la amestecul obtinut smantana, branza, stafidele si grisul. Condimentam cu coaja rasa de lamaie. Adaugam fideaua si fructele taiate in bucati mici. Batem spuma albusurile si incorporam incet zaharul ramas. Adaugam la amestecul obtinut anterior cu grija. Ungem cu ulei un vas rezistent termic, il presaram cu pesmet si pozitionam in el 3 foi de foetaj pe care le stropim cu putin ulei si pesmet. Turnam umplutura deasupra si o nivelam. Acoperim cu restul foilor unse cu ulei si presarate cu pesmet.

Coacem 50 de minute la cuptor la foc mediu. Inainte de servire lasam 20 de minute la racit. La servire presaram cu zahar pudra.
Alte retete recomandate

Prajitura cu caise

Placinta cu mere

Gem de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...