Prajitura cu fructe

Se tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca in continuu, sa nu se form

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g boabe de strugure
  • o banana
  • 2 kiwi
  • 100 g zmeura
  • 150 g ananas din conserva
  • piscoturi
  • lichior de cocos
  • 2 cani de lapte
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • zeama de portocala
  • 100 g fructe confiate
  • 100 g stafide
  • o lingura de rom
  • 300 g frisca
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca in continuu, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la foc mic, sa fiarba, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Se mai tine cateva minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga zaharul vanilat, zeama de portocale si romul in care au fost tinute stafidele. Se maruntesc fructele confiate, se taie o jumatate de banana, doua rondele de ananas si un kiwi in bucatele si se adauga la crema, impreuna cu stafidele si 50 g zmeura. Se inmoaie piscoturile pe jumatate in lichior de cocos si se asaza pe fundul si pe peretii unui bol. Se toarna crema si se da cateva ore la rece. In momentul servirii, se scoate prajitura cu grija din bol si se asaza pe un platou. Partea de sus a prajiturii se acopera cu frisca st se orneaza cu restul de fructe taiate in cubulete.
Partea de sus a prajiturii se acopera cu frisca si se orneaza cu restul de fructe taiate in cubulete.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura caise

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca