Prajitura cu fructe (caise, visine, zmeura, fragute)

Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa. Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • JUMATATE DE PORTIE:
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 5-6 linguri de supa cu ulei
  • arome (coaja de lamaie
  • vanilie)
  • 1 praf de copt
  • 500 g fructe (dar se poate si cu mai putine)

Mod de preparare

Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa.

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane separate. Am pus mixerul la treaba si am batut spuma albusurile cu un pic de sare.

Apoi am adaugat zaharul in ploaie si am mixat in continuare. Dupa ce s-a topit zaharu m-am oprit si am trecut la urmatoarea faza.

Am pus uleiul (in reteta zice in fir), adica 6 linguri de ulei in galbenusuri si am mixat, eu aici n-am respectat, adica puneam o lingura de ulei mixam si tot asa.

Dupa ce am terminat si cu operatiunea asta am pus maioneza incet peste albusuri si am amestecat cu o lingura de lemn.

Am stins un pic de bicarbonat de sodiu (ca asta aveam!) cu zeama de lamaie si am pus in blat, am pus faina in ploaie si am amestecat cu grija sa nu se lase spuma. Cand am terminat, am pus materialul de blat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si apoi am pus zmeura ca asta aveam deasupra blatului si am dat-o la cuptor cam 45 de minute.

N-am deschis cuptorul in primele 20 de minute!! S-a copt cand a inceput sa se desprinda blatul de pe marginea tavii si am incercat cu un fir de pai cu care am intepat blatul.

Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca un pic ca nu mai aveam rabdare si am pudrat-o cu zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta

Prajitura cu fructe (caise, visine, zmeura, fragute) propusa de georgi8us pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sos Pesto cu nuci si arahide

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele....

Sos Pesto cu nuci si arahide
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii