Prajitura cu fructe de sezon

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de prajitura cu fructe de sezon sunt necesare urmatoarele ingrediente: fructe, zahar, faina, unt, oua, vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 375 g zahar pudra
  • 375 g unt proaspat
  • 2 pahare faina fina
  • 5 oua
  • 1 praf vanilie
  • 750 g fructe de sezon
  • unt pentru forma
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana se face crema, se adauga intai gal­benusurile unul cate unul, frecand mereu, apoi vanilia, faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Se unge o tava mai adanca cu unt si se umple cu mai putin de jumatate din compozitia preparata.

Se pune la foc potrivit. Cand este aproape gata, se scoate usor tava la gura cuptorului si se asterne repede un strat de fructe (zmeura sau capsuni, visine sau caise, dupa sezon). Peste fructe se toarna restul compozitiei si din nou se pune la copt. Cand este gata, se rastoarna pe un platou de lemn, se acopera cu un servet si se lasa sa se ra­ceasca.


Se taie in bucati dreptunghiulare sau patrate, nu prea mari. Se presara cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura de catifea rosie

Prajitura cu afine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca