Prajitura cu fructe din compot

Prajitura cu fructe din compot este un desert delicios de iarna, hranitor si usor de preparat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingerdiente pentru foi:
  • ulei - 6 linguri
  • zahar - 6 linguri
  • oua - 2 bucati
  • suc de rosii - 6 linguri
  • faina - 400 g
  • bicarbonat de sodiu - un varf de lingurita
  • gem 400g
  • bicarbonat de amoniu - un varf de lingurita
  • Ingrediente crema:
  • unt - 100 g
  • gris - 125 g
  • lapte - 500 ml
  • zahar - 100 g
  • zeama de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 portocala
  • fructe din compot 500 g (mere
  • pere
  • prune
  • etc.)

Mod de preparare

Prajitura cu fructe din compot este un desert ideal cand nu avem fructe proaspete.

Mod de preparare foi:

3

Se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina, se framinta bine, se lasa in repaus cca 15 minute si se intind foi subtiri, pudrand cu faina. Se introduc in cuptor pe o tava pudrata cu faina la temperatura moderata cca 4 - 5 minute. Astfel pregatite foile, se lasa la racit.

Mod de preparare crema:

3

Crema pentru prajitura cu fructe din compot se pregateste in felul urmator: se fierbe laptele cu zahar si gris, pana cand acesta se ingroasa si se fierbe bine. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul, se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie si portocala si se amesteca bine.

Foile se umplu astfel: o foaie, un strat de crema din gris, o foaie, un strat de crema din gris, fructe din compot, o foaie, gem in strat subtire, o foaie si apoi gem in strat subtire presarat cu nuca de cocos razuita.


Dupa preferinta, se poate face mai inalta, respectand alternarea: foaie, crema de gris, se lasa la rece cca 12 ore, dupa care se portioneaza conform dorintei.

Pentru aceasta prajitura cu fructe din compot ar fi foarte bine sa alegeti un gem de capsuni, caise, piersici, prune, afine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca