Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina. Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu
Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina.
Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu am pus mai multa si bine-am facut).
Se amesteca la repezeala margarina cu galbenusurile si zaharul. Nu insistati, nu tb sa se topeasca zaharul!
Adaugati faina si laptele.
Bateti bine albusurile, cu putina zeama de lamaie (proteina din albus face o reactie de bine cu acidul) adaugati-le peste compozitia anteriora.
Puneti si nucile sfaramate in mana, si praful de copt. Aveti grija sa faceti amestecul intr-un vas mai mare inca de la inceput.
Rezulta o compozitie destul de consistenta care se rastoarna in tava.
Urmeaza partea cea mai migaloasa, asezatul fructelor.
Se baga in cuptorul preincalzit cam 40 min, din care primul sfert de ora a fost la foc mai mare apoi l-am redus la mic.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu fructe (prune) a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa