Prajitura cu fructe (prune)

Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina. Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 500 g faina
  • 200 g unt sau 250 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar mic cu lapte -cca 150 ml
  • ceva coaja rasa de lamaie
  • esente de pus in blat
  • fructe
  • 1kg: mere
  • caise
  • nectarine
  • piersici
  • prune
  • fructe de padure
  • cirese/visine...orice!
  • facultativ: nuci putin prajite in cuptor

Mod de preparare

Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina.

Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu am pus mai multa si bine-am facut).

Se amesteca la repezeala margarina cu galbenusurile si zaharul. Nu insistati, nu tb sa se topeasca zaharul!

Adaugati faina si laptele.

Bateti bine albusurile, cu putina zeama de lamaie (proteina din albus face o reactie de bine cu acidul) adaugati-le peste compozitia anteriora.

Puneti si nucile sfaramate in mana, si praful de copt. Aveti grija sa faceti amestecul intr-un vas mai mare inca de la inceput.

Rezulta o compozitie destul de consistenta care se rastoarna in tava.

Urmeaza partea cea mai migaloasa, asezatul fructelor.

Se baga in cuptorul preincalzit cam 40 min, din care primul sfert de ora a fost la foc mai mare apoi l-am redus la mic.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu fructe (prune) a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca