Prajitura cu gem

Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi care se ung pe rand cu mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 200 g margarina
  • 400 g faina
  • 2 – 3 galbenusuri
  • ½ pachet praf de copt (6 g)
  • 12 g zahar vanilat
  • Smantana
  • Umplutura: marmelada
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 3 – 4 linguri apa fierbinte
  • Colorant alimentar

Mod de preparare

Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi care se ung pe rand cu marmelada de fructe rosii. Se prepara glazura si prajitura se coloreaza in roz.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Compot visine

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...