Prajitura cu gem si cacao

Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute de doua ori.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 275 gr. zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • gem sau visine

Mod de preparare

Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute de doua ori. Se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit 15-20 minute. Cu citeva minute inainte de a fi coapta, se scoate din cuptor, se unge repede cu un gem sau se presara visine fara simburi si se acopera cu albusurile batute spuma cu zaharul. Se da din nou la cuptor, dar la foc slab, pina se usuca glazura. Se taie rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide