Prajitura cu gem si cacao

Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute de doua ori.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 275 gr. zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • gem sau visine

Mod de preparare

Untul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute de doua ori. Se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit 15-20 minute. Cu citeva minute inainte de a fi coapta, se scoate din cuptor, se unge repede cu un gem sau se presara visine fara simburi si se acopera cu albusurile batute spuma cu zaharul. Se da din nou la cuptor, dar la foc slab, pina se usuca glazura. Se taie rece.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Salată cu macrou afumat

Simplu, ieftin, delicios!

Salată cu macrou afumat
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise