Prajitura cu glazura

Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus. Intinzi pe planseta o foaie drept

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foaie ai nevoie de:
  • 250 g nuci
  • 150 g zahar
  • 11/2 albus
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 albus
  • 4-5 linguri de zahar pudra
  • 2-3 pliculete de vanilie
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus.

Intinzi pe planseta o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm.

Pentru glazura, bati un albus cu zaharul pudra pana se formeaza o spuma foarte tare, la care adaugi zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Pui aceasta glazura peste foaie si intinzi omogen cu un cutit pe toata suprafata.

Tai apoi foaia in triunghiuri lungi de 6 cm si late de 1-1,5 cm, pe care le asezi cu ajutorul unui cutit, pe o tava unsa cu un strat foarte subtire de unt.

Se baga tava in cuptor, la foc slab si se tine 15-20 de minute, pana cand glazura se intareste, fara insa sa se ingalbeneasca.

Scoti din cuptor si lasi sa se raceasca, dupa care scoti din tava.
Alte retete de prajituri

Tarta cu fructe

Prajituri din foi cu miere

Prajitura cu crema de ciocolata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca