Prajitura cu iaurt

Intr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. Pe masura ce amestecati, adaugati zaharul (in ploaie), faina, praful de copt (stins cu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 paharel de iaurt (orice aroma)
  • 4 oua
  • 1 lingura de praf de copt. Paharelul de iaurt se ia ca unitate de masura pentru urmatoarele ingrediente: 4 paharele (de iaurt) cu faina
  • 1 paharel (de iaurt) cu ulei
  • OPTIONAL: stafide sau suc de la o jumatate de portocala sau cacao (dupa gust). In cazul in care alegeti sa puneti cacao
  • o puteti amesteca in intregime in compozitie (de vazut reteta) sau puneti jumatate din compozitie in forma de copt si amestecati cealalta jumatate de compozitie cu cacao inainte de a o pune
  • la randul ei
  • in forma

Mod de preparare

Intr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. Pe masura ce amestecati, adaugati zaharul (in ploaie), faina, praful de copt (stins cu cateva picaturi de otet) si uleiul. Separat se bat bine albusurile. Se incorporeaza si ele in restul compozitiei si se amesteca totul foarte bine.

Se pregateste tava, se unge cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza cu faina. Se incalzeste cuptorul la 180º.

Cand compozitia este gata (incepe sa faca bule) se toarna in forma pregatita dinainte si se pune la cuptor timp de 30-40 minute.
Dupa ce s-a copt, se intoarce forma pe o farfurie. Se serveste calduta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...