Prajitura cu iaurt si piersici

Prajitura cu iaurt si piersici este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi si alte fructe, nu doar piersici.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • un galbenus
  • Pentru crema:
  • 4 foi de gelatina alba
  • 250 gr iaurt
  • o lingura zahar
  • un pachet zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
  • 200 gr frisca
  • Pentru decor:
  • 500 gr piersici din conserva(sau ce fructe doriti)
  • un pachet gelatina speciala pentru decor
  • Diametrul tavii: forma patrata 22x22 cm sau forma rotunda cu diametrul 26 cm

Mod de preparare

Prajitura cu iaurt si piersici este o delicioasa reteta de vara.
Cerneti faina printr-o sita. Adaugati peste ea zaharul, margarina cubulete si galbenusul. Framantati totul bine, apoi formati din coca o bila pe care o inveliti in folie transparenta si o lasati la odihnit 30 min. Incalziti cuptorul la 200 C. Ungeti cu grija forma apoi tapetati cu faina. Intindeti coca in tava si intepati-o in cateva locuri cu furculita pentru a nu se umfla.
Timp de coacere cca 20 minute, dar depinde de cuptor. Dupa ce e gata, lasati-o in cuptorul inchis pentru inca 5 minute.  Cand s-a racit, rasturnati blatul pe planseta de lucru sau direct in tava in care serviti.

Crema:
Inmuiati gelatina timp de 5 min in apa rece. Intre timp bateti bine cu telul iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecand continuu. Adaugati o lingura de iaurt si apoi turnati compozitia de mai sus. Lasati sa stea la rece. Bateti frisca si turnati-o peste crema usor intarita. Aveti grija sa nu se intareasca foarte tare gelatina inainte de apune frisca pentru ca se formeaza cocoloase. Intindeti crema peste blat, nivelati-o si lasati-o la rece timp de o ora.

Decorarea:
Scurgeti piersicile sau ce fructe aveti, de suc si pastrati sucul deoparte. Taiati fructele sub forma de evantai. Asezati piersicile peste crema. Amestecati gelatina cu 250 ml de suc de fructe si turnati peste fructe.

Sursa : Revista Ioana


Prajitura cu iaurt si piersici se pune la rece pentru 30 minute. Este o prajitura racoroasa si delicioasa. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii