Prajitura cu mac

Se plamadeste faina cu untul, galbenusul si apa. Se formeaza doua ‘mingiute’ si se baga la frigider pentru o ora. Intre timp se prepara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g unt sau margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri apa
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 400 g mac macinat
  • 350 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se plamadeste faina cu untul, galbenusul si apa. Se formeaza doua ‘mingiute’ si se baga la frigider pentru o ora. Intre timp se prepara umplutura. Se fierbe macul cu zaharul, apa si zaharul vanilat pana obtinem o pasta densa. Se lasa sa se raceasca putin, iar apoi se adauga 3 galbenusuri, zeama si coaja de lamaie razuita, untul topit, iar la sfarsit cele 4 albusuri batute spuma. Se intind ‘mingile’. Se pune una in tava unsa cu unt, peste ea se toarna umplutura si se acopera cu ce-a de-a doua foaie. Se unge cu ou batut si se baga la cuptorul incins. Se coace la foc mic. Dupa racire se presara cu amestec de zahar si zahar vanilat.
Alte retete de prajituri recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca