Prajitura cu mac

Se amesteca ingredientele necesare blatului si se pun la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca macul macinat, zaharul, coaja

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g margarina
  • 12 g praf de copt
  • 100 ml smantana
  • 1 ou
  • 24 g zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 300 g mac macinat
  • 150 g zahar
  • coaja razuita de la 1 lamaie
  • stafide
  • gem
  • frisca

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele necesare blatului si se pun la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca macul macinat, zaharul, coaja de lamaie si stafidele. Coca se imparte in 3. Se pune o foaie pe fundul unei tavi, se unge cu gem de prune. Peste acest strat se pune umplutura, dupa care urmeaza foaie, gem, umplutura, foaie. Suprafata se unge cu frisca sau oua si se baga la cuptorul incins.

Dupa ce s-a copt, se glazureaza cu ciocolata.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu prune

Chec pufos

Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...