Prajitura cu mac si ciocolata

Prajitura cu mac este o reteta foarte gustoasa si simpla. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina, margarina, mac, ulei, zahar, apa, otet, coaja e lamaie si esenta de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 50 gr margarina
  • 200 gr mac macinat
  • 100 ml ulei
  • 400 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingura otet
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata de post
  • 3-4 linguri cu cafea lichida
  • 10 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr gem de caise
  • 100 gr nuca macinata

Mod de preparare

Prajitura cu mac este o reteta foarte gustoasa si simpla. Pentru aceasta reteta de prajitura se amesteca zaharul cu apa, uleiul si margarina topita. Se incorporeaza apoi faina si prafuld e copt. Se adauga macul, zaharul vanilat, otetul, coaja de lamaie si putina esenta de vanilie. Se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se coace 40-45 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie pe jumatate si se unge cu un amestec format din gemul de caise si nuca macinata. Separat,s e pune pe foc ciocolata impreuna cu margarina, cafeaua si zaharul, apoi se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se toarna glazura calda peste prajitura si se lasa la racit, apoi se taie.


Prajitura se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca