Prajitura cu malai, curmale si ricotta

Partile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna peste ele lichiorul. Nuc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g malai
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g ricotta
  • 200 g curmale
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 100 g unt moale
  • 200 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 160 g zahar brun
  • 100 g nuci pecan
  • zahar brun pentru aspect

Mod de preparare

Partile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna peste ele lichiorul. Nucile pecan se toaca marunt. Se amesteca untul cu nucile, adaugam branza si laptele. In crema rezultata adaugam curmale cu tot cu lichiorul in care au stat si omogenizam.

Adaugam partile uscate si amestecam. Iese un aluat molcut, gras si usor de intins in tava unsa cu unt. Presaram zahar brun deasupra si coacem 1-1 1/4 ora in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius.


Se taie cubulete. Sursa acestei retete este blogul culinar: furnicuta-boscodina.com

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii