Prajitura cu marmelada de caise

Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu marmelada de caise sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada de caise, galbenusuri, zahar, smantana, unt, bicarbonat, vanilie, faina, zahar pudra vanilat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar smantana
  • 1 pahar unt topit (cal­dut)
  • bicarbonat
  • 1 praf vanilie
  • faina cat cuprinde
  • marmelada de caise
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smantana, va­nilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa fie caldut, si se amesteca. Se pune faina si se framanta o coca nu prea tare. Se imparte in trei parti egale din care se intind cu vergeaua trei foi de marimea tavii de copt. Se aseaza o foaie in tava, se unge cu un strat de marmelada, se acopera cu alta foaie, se unge si aceasta si se pune ultima foaie. Se coace la inceput la foc mic, apoi mai tare.


Dupa ce s-a racat, prajitura se taie dreptunghiuri lunguiete si se presara zahar pudra vanilat.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu nuca de cocos
Prajitura Carpati
Prajitura cu branza si stafide

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!