Prajitura cu martipan si pere

Un ou, faina, zaharul si untul moale se amesteca bine cu mixerul. Se pune acest amestec o ora la rece. Se intinde in forma pregatita cu hartie de copt

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 150 g unt
  • o doza compot de pere
  • 100 g martipan
  • 100 ml smantana
  • 100 g gem de caise

Mod de preparare

Un ou, faina, zaharul si untul moale se amesteca bine cu mixerul. Se pune acest amestec o ora la rece. Se intinde in forma pregatita cu hartie de copt. Martipanul se amesteca cu ouale ramase, smantana si zaharul pudra. Se scurg caisele din compot si se pun peste crema. Deasupra se toarna smantana. Se coace prajitura 45-50 min la foc potrivit. Se unge cand se scaote din cuptor cu gemul cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide