Prajitura cu menta

Prajitura cu menta este o prajitura de casa delicioasa, aspectuoasa si racoritoare. Aceasta reteta de prajitura nu este deloc greu de preparat.

Timp pregatire
4 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  •  
  • Pt blat (amandina)
  • -6 oua mari
  • - 200 gr de zahar
  • - 40 ml de apa
  • - 40 ml de ulei
  • - 3 linguri cu varf de cacao
  • - 200 gr de faina
  • - un pliculet de praf de copt
  • Pt. crema:
  • - 1 pachet unt de buna calitate
  • -esenta de menta
  • -zahat pudra/miere (dupa gust)
  • -3 galbenusuri
  • Pt sirop:
  • -500 ml de apa
  • - 250 gr de zahar
  • - 2 plicuri de cappucino de ciocolata
  • - 2 fiole de rom

Mod de preparare


Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului). Cand spuma e tare, se adauga zaharul, apa, crema de galbenusuri si se amesteca totul cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Apoi se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Toata compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (cca 180 grade) pana trece testul scobitorii. Se scoate pe gratar, se inlatura repede hartia de copt si se taie pe lung in doua parti egale, dar asta numai dupa ce s-a racit complet.

Intre timp se prepara crema: untul la temperatura camerei se alifiaza bine cu zaharul pudra, sau miere (eu am pus miere), galbenusurile si esenta de menta.

Siropul se prepara astfel: zaharul se pune la topit intr-o craticioara, iar dupa ce s-a caramelizat, se toarna apa (zaharul ars se va umfla, dar se va "cuminti" repede) si se lasa in continuare la foc. Dupa dizilvarea completa a zaharului ars in apa, se ia craticioara deoparte si se adauga plicurile de capuccino si esenta de rom. Se lasa la racit.

Prajitura se asambleaza astfel: blat+sirop:crema+blat+sirop. Apoi se da la racit 2 ore, se portioneaza si se serveste.

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Tip: Prajitura cu menta se poate servi si cu diferite glazuri (eu am facut glazura simpla de zahar violet si visine).
Enjoy!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Visine conservate pentru prajituri

Intai am testat reteta Ksenyei anul trecut, iar acum am zis ca este cazul sa va prezint si reteta pentru ca a fost un...

Visine conservate pentru prajituri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca