Prajitura cu mere

Rade merele, amesteca-le cu zahar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si lasa compozitia sa stea. Amesteca ingredientele pentru aluat, imparte aluatul

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar tos
  • 1 smantana
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1
  • 5-2 kg mere
  • zahar tos
  • scortisoara macinata
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Rade merele, amesteca-le cu zahar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si lasa compozitia sa stea. Amesteca ingredientele pentru aluat, imparte aluatul in doua, si intinde-l. Aseaza o foaie intr-o tava unas cu margarina si tapetata cu faina, si presara cu pesmet. Aseaza umplutura cu mere si acopera cu cealalta foaie. Inteapa cu o furculita ca sa iasa aburii si coace prajitura in cuptorul preincalzit.
Se poate servi cu inghetata sau frisca.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Chec pufos

Dulceata de gutui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...