Prajitura cu mere

Aceasta este reteta copilariei mele cat si a mamei mele. Reteta aceasta se realizeaza la noi in familie de cateva generatii, si pe buna dreptate , este extrem de gustoasa si usor de facut.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 18 linguri(rase) de zahar alb tos
  • 18 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 18 linguri de lapte
  • 24 linguri de faina de grau
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri de zahar pentru mere
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Prima data vom face umplutura deoarece ea trebuie sa se raceasca inainte sa o punem peste blat. Merele spalate le vom curata de coaja si le vom da pe razatoarea mare. Punem o tigaie la incins, adaugam lingura de unt, iar dupa ce acesta s-a topit punem merele rase in tigaie. Adaugam zahar dupa gust si in functie de tipul merelor pe care il folosim. Lasam merele sa se caleasca la foc mic pana cand s-a evaporat tot sucul pe care acestea l-au lasat. Cand sunt aproape gata adaugam si scortisoara, mai tinem 2-3 minute pe foc dupa care inchidem focul iar umplutura o transferam intr-un bol pentru a se raci mai repede. Acum vom trece la prepararea blatului. Se freaca ouale cu zaharul pana ce acestea isi dubleaza volumul . Treptat in compozitia de oua si zahar se incorporeaza uleiul. Se adauga treptat faina si laptele si se amesteca bine. trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite mai gros dar care curge din lingura. Adaugam praful de copt , amestecam bine si compozitia de blat este gata. Intr-o tava( a mea are 33 cm lungime 24 latime si 8 inaltime) in care am pus hartie de copt vom turna 2/3 din compozitie apoi vom introduce tava pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce au trecut cele 10 minute vom pune peste blat compozitia de mere iar peste compozitia de mere vom adauga restul compozitiei de blat. Introducem tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute . Timpul depinde de tipul cuptorului vostru. Cel mai sigur faceti testul cu scobitoarea. Introduceti o scobitoare in mijlocul prajiturii, daca aceasta iese curata inseamna ca prajitura e gata. Cand e fierbinte se definitiveaza cu o ploaie de zahar pudra vanilat deasupra si e gata pentru a fi servita. Se serveste calda(nu fierbiente) cat si rece!E delicioasa oricum. Puteti incerca sa o faceti si cu alte fructe! Rezultatul e garantat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii