Prajitura cu mere

Aceasta este reteta copilariei mele cat si a mamei mele. Reteta aceasta se realizeaza la noi in familie de cateva generatii, si pe buna dreptate , este extrem de gustoasa si usor de facut.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 18 linguri(rase) de zahar alb tos
  • 18 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 18 linguri de lapte
  • 24 linguri de faina de grau
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri de zahar pentru mere
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Prima data vom face umplutura deoarece ea trebuie sa se raceasca inainte sa o punem peste blat. Merele spalate le vom curata de coaja si le vom da pe razatoarea mare. Punem o tigaie la incins, adaugam lingura de unt, iar dupa ce acesta s-a topit punem merele rase in tigaie. Adaugam zahar dupa gust si in functie de tipul merelor pe care il folosim. Lasam merele sa se caleasca la foc mic pana cand s-a evaporat tot sucul pe care acestea l-au lasat. Cand sunt aproape gata adaugam si scortisoara, mai tinem 2-3 minute pe foc dupa care inchidem focul iar umplutura o transferam intr-un bol pentru a se raci mai repede. Acum vom trece la prepararea blatului. Se freaca ouale cu zaharul pana ce acestea isi dubleaza volumul . Treptat in compozitia de oua si zahar se incorporeaza uleiul. Se adauga treptat faina si laptele si se amesteca bine. trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite mai gros dar care curge din lingura. Adaugam praful de copt , amestecam bine si compozitia de blat este gata. Intr-o tava( a mea are 33 cm lungime 24 latime si 8 inaltime) in care am pus hartie de copt vom turna 2/3 din compozitie apoi vom introduce tava pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce au trecut cele 10 minute vom pune peste blat compozitia de mere iar peste compozitia de mere vom adauga restul compozitiei de blat. Introducem tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute . Timpul depinde de tipul cuptorului vostru. Cel mai sigur faceti testul cu scobitoarea. Introduceti o scobitoare in mijlocul prajiturii, daca aceasta iese curata inseamna ca prajitura e gata. Cand e fierbinte se definitiveaza cu o ploaie de zahar pudra vanilat deasupra si e gata pentru a fi servita. Se serveste calda(nu fierbiente) cat si rece!E delicioasa oricum. Puteti incerca sa o faceti si cu alte fructe! Rezultatul e garantat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa