1.Se amesteca (mixeaza) untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea, martipanul faramitat si ouale. 2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de cop
1.Se amesteca (mixeaza) untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea, martipanul faramitat si ouale.
2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, se aduga la amestecul de unt (de mai sus) împreuna cu smîntîna. Se amesteca bine/mixeaza. Se unge cu unt o forma de de 26 cm, cu perete detasabil.
3.Se toarna aluatul în forma. Merele se spala, se curata, se taie în jumate si se scot sîmburii. Se cresteaza merele.
Cuptorul se încalzeste în prealabil la 180°C
4.Restul de zahar se amesteca cu scortisoara. Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec.
Merele se pun în cerc,si se apasa putin în aluat.
5.Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 180°C. Dupa 10 minute de copt,se coboara temperatura la 160°C.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Curcanul la cuptor este una din mancarurile preferate ale copilariei care da o aroma speciala Sarbatorilor de iarna.
Curcan la cuptorIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa