Prajitura cu mere

Se curata merele si se rad pe razatoarea cu gauri mari; se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga merele rase si nestoarse, scortisoara, bicarbona

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani mere rase(nestoarse de zeama)
  • 2 cani zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita rasa de scortisoara macinata

Mod de preparare

Se curata merele si se rad pe razatoarea cu gauri mari; se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga merele rase si nestoarse, scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se lasa acest amestec sa stea 60 minute dupa care se adauga faina si cele 3 albusuri batute spuma; se amesteca usor pentru omogenizare si se toarna in tava unsa si netapetata cu faina (tava mare 28x40cm); se coace, in cuptor preincalzit, la foc mare aprox. 5-10 minute pana incepe sa creasca, apoi se reduce focul la mediu si se coace, functie de cuptor; se verifica daca este coapta cu scobitoarea; nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii; creste frumos, este pufoasa si maronie la culoare.
Se pudreaza cu zahar vanilat; se taie cuburi sau romburi dupa preferinta

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!