1.Se amesteca untul cu 80 g zahar,zaharul vanilat,sarea,martipanul faramitat si ouale. 2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,se aduga la
1.Se amesteca untul cu 80 g zahar,zaharul vanilat,sarea,martipanul faramitat si ouale.
2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,se aduga la amestecul de unt impreuna cu smintina.Se amesteca bine.Se unge cu unt o forma de de 26 cm,cu perete detasabil.
3.Se toarna aluatul in forma.Merele se spala,se curata,se taie in jumate si se scot simburii.Se cresteaza merele.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C
4.Restul de zahar se amesteca cu scortisoara.Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec.
Merele se pun in cerc,si se apasa putin in aluat.
5.Se da la cuptor,pe sina din mijloc ca.10-15 minute,dupa care coborim temperatura cuptorului la 160°C si mai alsam 25-30 minute.
Multumesc bucatarasului miremirc pentru aceasta reteta. Absolut delicioasa!!
Prajitura cu iaurt si piersiciPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura