Prajitura cu mere

Pentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa. Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la rece 2 ore. Pentru , frec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUATUL:
  • 200 g faina
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • CREMA:
  • 500ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • ORNARE:
  • 4 mere
  • lOO g zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita scortisoara rasa

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa.

Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la rece 2 ore. Pentru , frecati zaharul cu ouale si zaharul vanilat, faina si le caldut adaugat treptat.

Fierbeti amestecul la bain-marie, pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si lasati la racit. Curatati merele, taiati-lein cubulete si fierbeti-le 10 minute in apa cu zaharul si scortisoara.

Scurgeti-le apoi de apa si puneti-le in rece.

Intindeti din aluat o foaie cu care tapetati o tava unsa cu ulei.

Trebuie acoperite si marginile tavii. Turnati peste foaie, nivelati-o si puneti prajitura la cuptor, la foc potrivit.


Taiati-o dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Alte retete culinare de prajituri gasiti aici:

Prajitura cu brinza,

Reteta prajitura,

Prajitura cu piersici,

Tiramisu original,

Prajitura nuca,

Prajituri de casa,

Tarta cu mere,

Prajitura cu crema de ciocolata,

Negresa prajitura,

Retete pentru crema de prajituri: crema prajituri

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui cu sos de mustar si praz

By Jamie Oliver :)

Pui cu sos de mustar si praz
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca