Prajitura cu mere

Pentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa. Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la rece 2 ore. Pentru , frec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUATUL:
  • 200 g faina
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • CREMA:
  • 500ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • ORNARE:
  • 4 mere
  • lOO g zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita scortisoara rasa

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa.

Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la rece 2 ore. Pentru , frecati zaharul cu ouale si zaharul vanilat, faina si le caldut adaugat treptat.

Fierbeti amestecul la bain-marie, pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si lasati la racit. Curatati merele, taiati-lein cubulete si fierbeti-le 10 minute in apa cu zaharul si scortisoara.

Scurgeti-le apoi de apa si puneti-le in rece.

Intindeti din aluat o foaie cu care tapetati o tava unsa cu ulei.

Trebuie acoperite si marginile tavii. Turnati peste foaie, nivelati-o si puneti prajitura la cuptor, la foc potrivit.


Taiati-o dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Alte retete culinare de prajituri gasiti aici:

Prajitura cu brinza,

Reteta prajitura,

Prajitura cu piersici,

Tiramisu original,

Prajitura nuca,

Prajituri de casa,

Tarta cu mere,

Prajitura cu crema de ciocolata,

Negresa prajitura,

Retete pentru crema de prajituri: crema prajituri

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...