Prajitura cu mere Carmen

1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins in 1 lingurita otet
  • 400g faina circa
  • umplutura: mere
  • 7 linguri de zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte.

2. Se calesc merele cu 7 linguri de zahar si scortisoara.

3. Vasul cu zaharul uleiul si laptele se pun pe foc si se da in clocot.

Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet. Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute si o lasam sa se raceasca nu musai de tot (eu am pus vasul in putina apa rece doar sa nu mai arda).

4. Adaugam oul intreg. Amestecam viguros pana se incorporeza complet oul. Apoi adaugam praful de bicarbonat stins cu otet.

5. Am inceput sa torn in ploaie virtuala faina amestecand intre timp. Renunt la lingura si amestec cu mana dar amestec inca pana cand devine aluatul moale la pipait dar nu lipicios.

5. Tai in sfarsit aluatul in doua. Intind foi si o asez pe prima in tava unsa si tapetata cu faina. Intind merele si acoper cu a doua foaie.

Apoi se da la cuptor cam 30 min sau 35min sa fie colorata frumos, doar blonda.

6. Am taiat-o si am pudrat-o.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu mere CarmenL a fost propusa de Carmen pe forum culinar.ro

Alta reteta cu mere gasiti aici: Tort cu mere si crema de zahar ars

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca