Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita zahar pudra. Se framinta
Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita zahar pudra. Se framinta bine coca care se lasa apoi sa se odihneasca, acoperita cu un castron, timp de doua ore. In acest timp se curata merele de coaja, se taie felioare subtiri si se presara peste ele scortisoara. Se imparte coca in doua parti egale si se intind doua foi groase de ½ cm. Se asaza in tava unsa prima foaie, peste ea merele presarate cu un pahar zahar tos. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se unge cu putin ou amestecat cu o lingura de apa indulcita. Se coace la foc potrivit, iar cind este gata, se taie patrate nu prea mici.
Aluaturi de casa Mi-am dorit sa fac o paine de casa mai consistenta si mai sanatoasa.mai ales ca aveam niste drojdie pe la...
Paine de casa cu seminte de in si tarate de grauPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura